Vertrouwen op en leven vanuit mijn intuïtie heeft mij veel gebracht. Ik ervaar meer vrijheid en ruimte en ben me van zoveel meer bewust. Ook geeft het me rust, omdat ik weet dat ik de antwoorden op mijn levensvragen kan vinden in mezelf.

Ik vind het zo jammer en het doet me soms pijn om te zien hoe veel mensen van achter hun maskers hun leven leiden. Dat doen ze om redenen waarvan ze zich meestal niet bewust zijn. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld onzekerheid, angst, opvoeding, leven naar de verwachtingen van anderen, gezien willen worden, zoeken naar erkenning, de controle niet willen verliezen.
Vaak kun je op deze manier een heel eind komen, maar niet zelden gebeurt het dat je toch ergens gaat struikelen. Letterlijk, want er overkomt je iets fysiek naars of je raakt oververmoeid, burn-out. Ik pretendeer hier uiteraard niet dat zoiets je eigen schuld zou zijn. Struikelen, ziek worden, het hoort blijkbaar bij ons leven. We kennen allemaal wel iemand in onze directe omgeving die iets dergelijks is overkomen. Het struikelen dwingt je stil te zitten, te luisteren naar jezelf, te kijken naar je situatie en gelukkig komen de meeste mensen er sterker uit tevoorschijn. Dan hoor je ze vaak zeggen dat de specifieke gebeurtenis hun redding is geweest en vaak een keerpunt in hun leven. Men gaat de zaken anders aanpakken en staat steviger in het leven. Maar dit is dan wel een heel harde les die hoogst waarschijnlijk gepaard is gegaan met veel bloed, zweet en tranen.

Toch kun je in veel gevallen voorkomen dat je zo hard struikelt. Door te leren je bewust te zijn van jouw verhaal. Waarom doe je de dingen zoals je ze doet, terwijl je er niet gelukkig van wordt?
Het gaat er om dat je jouw verhaal doorziet, ermee in het reine komt, een manier vindt om ermee om te gaan. Energiewerk is een bijzondere manier om dit te leren. Heel bevrijdend.

Het is op mijn pad gekomen, het hoort heel erg bij mij en daarom maakt het me zo blij om ermee te kunnen werken. Niet vermoede verbanden boven tafel krijgen, dat vind ik telkens weer zo’n mooie uitdaging. Benoemen wat de ander misschien wel al weet en voelt, maar niet hardop durft te zeggen.