Met enige regelmaat kloppen bij mij clienten aan die iets aan het uitzoeken zijn in hun relatie. Verliefd geworden op een ander. Vertel ik het of niet? Bij elkaar blijven of niet? Nog ingewikkelder wordt het wanneer die ander ook in een relatie zit.

Een nieuwe liefde kan zo voor grote verwarring zorgen. Dat is ook niet zo gek, want een hevige verliefdheid zet sowieso je leven op zijn kop. Relatie of niet. Onze hersens maken stofjes aan zodat roze wolken verschijnen, roze brillen worden opgezet en de ratio wordt grotendeels aan de kant geschoven. Nog steeds als toeschouwer, maar toch op gepaste afstand. De geluksstofjes nemen het roer over en hoofd en hart blijven in verwarring achter. Goed beschouwd legt de ander het bij voorbaat af bij deze nieuwe vlam. Want een vlam is het en jij laat je er willoos door aansteken. Je voelt je gezien, geliefd, gelukkig en blij. Hoe leuk is het dat die ander wel geïnteresseerd is in jouw verhalen, die je thuis al honderd keer hebt verteld en niet meer worden gehoord. Hoe fijn is het om jezelf opnieuw te kunnen ontdekken door de ogen en handen van een ander? Hoe heerlijk is het om elkaar wijs te maken dat jullie elkaars langverwachte en nu eindelijk gevonden tweelingzielen zijn? Niets is te gek.

Ik begin elke reading met het lezen van het beeld van mijn client. Hoe laat zijn of haar energie van dit moment zich zien? Daarna komt pas de vraag met betrekking tot de relatie. Het komt voor dat ik vervolgens beide relaties lees. Zonder die anderen volledig te lezen, want die hebben daar geen toestemming voor gegeven en het is sowieso niet relevant. Ik lees wat er is en ontwar zo een deel van de knoop. In de energie zijn er niet de emotionele lading en het zware denken die het zo ingewikkeld maken. Dat wil niet zeggen dat er tijdens een reading geen ruimte is voor emotie. Juist wel. Veel mensen zijn geraakt door wat ze verteld wordt. Omdat ze het herkennen, of omdat ze het hadden weggestopt en juist niet wilden horen.

Ik geef geen adviezen en oplossingen heb ik niet. Ik begeleid slechts een stukje van een proces. Na een reading ontstaat er als vanzelf beweging, want dat is wat energie doet. Uiteindelijk bepaal jij zelf wat je ermee gaat doen.