Ik help graag mensen in hun proces naar bewustzijnsverruiming, naar een gevoel van meer vrijheid, vitaliteit en plezier in het leven. Mijn missie is om jou te helpen stralen. Zodat jij jouw licht kunt laten schijnen; het is letterlijk aanstekelijk!

Mijn verhaal

The stories of my life

Ik heb in mijn leven tot nu toe veel mogen zien en meemaken. Net als een ieder heel mooie, maar ook minder mooie ervaringen. Waar ik vroeger dacht dat alles gebeurde om een reden, ben ik dat op een gegeven moment toch anders gaan beschouwen.

Dat ‘shit happens’ neem ik voor waar aan. Dat er een causaal verband is, of in sommige gevallen zelfs sprake is van synchroniciteit, is evident. Mij gaat het om wat je vervolgens doet om die shit op te ruimen, het draaglijk te maken, het ombuigt naar iets positiefs, iets waaruit je lering kunt trekken en er vervolgens je voordeel mee doet. Gek genoeg vergeten veel mensen dat ‘happiness happens’ ook bestaat; alsof we alleen energie zouden moeten stoppen in de zogenaamd negatieve gebeurtenissen.

Wat voor beiden nodig is, is bewustzijn, veerkracht, een gezonde dosis optimisme en relativeringsvermogen. En humor! Ik ben heel dankbaar dat ik over allemaal mag beschikken. Het leven heeft me tot hier gebracht, maar ik heb ook de mogelijkheden gepakt.

Ik bevind me in de herfst van mijn leven, het seizoen van de oogst. Deels verblijvend in Kenia, waar ik vooral heb leren relativeren. Waar ik ook zo ontzettend kan genieten van de schitterende natuur. Me verbindend met deze natuur, de mensen. Waar ik me verwonder over zoveel schoonheid, maar waar tegelijkertijd zoveel verdrietige dingen me versteld kunnen doen staan. Waar het leven nog zoveel rauwer is. Waar ik óók zoveel leer, elke dag opnieuw. De ontelbare tegenstellingen die ik daar ervaar, helpen mij in mijn eigen groeiproces.

Dit alles neem ik mee in mijn praktijk. Ik heb je niets te leren, dat doe je zelf. Wanneer je bereid bent om verantwoordelijkheid te nemen over je eigen leven en daarbij wat hulp kunt gebruiken, dan wil ik er graag voor je zijn.

Mijn diepste verlangen is dat het bewustzijnsniveau van de mensheid naar een hoger plan wordt getild. Dat wij gaan staan voor verantwoordelijkheid naar onszelf, jegens elkaar en de natuur, onze aarde. Het toverwoord daarbij is mijns inziens ‘verbinding’. En dat begint bij jezelf, op weg naar autonomie en authenticiteit.

Hoe je dat vervolgens doet? Er zijn zoveel manieren. Zoek iets dat bij je past. Denk je dat je een leraar nodig hebt? Vind er een, maar waak ervoor dat je niet afhankelijk van iemand wordt. Een goede leraar is er voor even. Hij is er voor jou, niet voor zichzelf. Neem niet alles voor waar aan, maar blijf zelf voelen, nadenken en onderzoeken!

Zelf heb ik ongeveer twintig jaar geleden kennis gemaakt met intuïtieve scholing. Ik ben me erin gaan ontwikkelen en het past bij me. Het heeft me ten diepste laten begrijpen, maar vooral voelen, hoe ik onderdeel ben van een groter geheel en dat alles met alles in verbinding staat. Alles is energie!

En elke dag leer ik meer: dit is mijn ‘never ending story’.

 

Voor mij is niets gek, goed of fout.
Ik onderzoek wat eronder verborgen ligt